Anasayfam yap  |  Favorilerime Ekle |  REKLAM |  FİRMA TANITIM |  KÜNYE 

 
önceki haber sonraki haber
Bu kış korkutacak hastalıklar!
03 Aralık 2011 |  O Yorum  
Bu kış korkutacak hastalıklar!
Her kış adeta yeni bir virüs ve bakteri sezonunun açılmasına alıştık artık. Yarattıkları salgınlar öldürmese de süründürüyor; çoluk çocuk için endişe veriyor. En azından yarattıkları korku canımıza yetiyor. Peki tıp dünyası bu kış ne tür hastalıklardan endişeleniyor? 
 
Haberin devamı habertürk internet sitesinde..
 
Bu haberi paylaş 
 
Her kış bir yenisiyle karşılaşıyoruz. Kiminin adı domuz gribi, kimininki kuş gribi... Kışa girerken doğal olarak merak ediyoruz, bu kış hayatımıza girecek yeni bakteri ve virüsler hangileri olacak? Adları anıldığında bizim için pek bir şey ifade etmese de bir kısmı eskiden biliniyor, ama bir kısmı yeni tanımlanmış durumda. Öyle ya da böyle yarattıkları salgınlar öldürmese de süründürüyor; çoluk çocuk için endişe veriyor. İÜ Tıp Fakültesi´nden Prof. Dr. Betigül Öngen, bu hastalıklardan belli başlılarını özetliyor.


Bağırsak enfeksiyonları
Ne kadar klasik bir hastalık adı gibi duruyor değil mi? Ancak, adı Escherichia coli olan bakterilerin sorumlu olduğu ishalller gerçekten de ciddi salgın hastalıkların sorumlusu. Hatta, son olarak Kuzey Almanya´da başlayıp Avrupa´ya ve diğer ülkelere yayılan salgındaki etken de bu bakteriler. Önümüzdeki dönemde birçok ishal vakasında bu bakterinin etkili olacağı düşünülüyor.

Hastane enfeksiyonları sokağa çıktı
Şimdiye kadar, hastanede yatan insanların birtakım enfeksiyonlara yakalandığını bilirdik ama bu bakteriler artık sokaklara çıkıyor ve pek çok hastalığa neden oluyorlar. Bunların bazı besinler yoluyla da bulaştığı iddia ediliyor ve Clostridium Difficile enfeksiyonları adı verilen ishal, yaygın kalınbarsak iltihabı gibi sorunları meydana getirdikleri söyleniyor.

Verem hortladı mı?
Verem ya da tüberküloz (TB), Türkiye de dahil olmak üzere birçok gelişmekte olan ülkede (hatta son yıllarda gelişmiş ülkelerde de) sorun olmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü´nün 2011´de yayınladığı 16´ncı raporunda, 2010 yılında 8.8 milyon verem vakasından 1.1 milyonunun ölümle sonuçlandığı açıklandı. Bu da önümüzdeki kış ve sonrasında hayatımızı tehdit eden hastalıklar arasında olabilir. 
 


 


 

Bu habere ilk yorumu sen yaz! Tüm Yorumları oku Yorum Yaz  

  GÜNÜN ÖZETİ
Zonguldak yolları asfaltlanıyor
TSO girişimcileri bilgilendirdi

BU AYIN 5 FIRSATI/HEDİYESİ
3 kişiye ERDEMİRSPOR-OLİN EDİRNE maçına 2 kişilik maç bileti hediye ediyoruz!! (Çekilişe 26kişi katıldı) KATILIM SONA ERDİ.. İŞTE KAZANANLAR
SON DAKİKA! 15 kişiye YILBAŞINA ÖZEL HEDİYE kazanma şansı!! (Çekilişe 27 kişi katıldı) KATILIM SONA ERDİ.. İŞTE KAZANANLAR
1 kişiye YALAN İÇİNDE YALAN adlı oyuna çift kişilik bilet kazanın!! (Çekilişe 38  kişi katıldı) KATILIM SONA ERDİ.. İŞTE KAZANANLAR
1 kişiye PULSAR SAHNEDE adlı çocuk oyununa çift kişilik bilet kazanma şansı!! (Çekilişe 20  kişi katıldı) KATILIM SONA ERDİ.. İŞTE KAZANANLAR
BU AY EN ÇOK OKUNAN HABERLER
  Hıdrellez etkinlikleri ile tarihsel bir şölen
  Echomarda yangın var!..
  Ereğli Spor Kompleksi istiyor
  Kdz.Ereğli Anadolu Lisesi Mezunları 19 Mayısta bir araya geldi
  Zonguldak yolunda kaza
  Kavşaktan dönüş yapan tırın yükü yola saçıldı
  Yakma resim ile 7. sergi hazırlığında
  Osman Zeki Oralı yitirdik
  Cinayetin detayı açıklandı
  Esenler pazarını gezdiler

EMITT Fuarı
Terminal Toplantısı
86. Yıl Cumhuriyet Kutlamaları
İtalya Kardes Beledıyeler
Susma sustukça ülke elden gidiyor
EGD İftar yemeğinden kareler
                 
  + Belediye
+ Eğitim
+ Otomotiv
+ Simgeler
+ Nöbetçi Eczane
     
  + İş Dünyası + Sağlık
Kadın + E-Devlet + Ulaşım
     
  + Siyaset
+ Alışveriş
+ Turizm
+ Haber Arşivi + Harita      
  + Sivil Toplum + Emlak
+ Tarih + Ereğli Tshirtleri + Keşfet
     
  + Spor + Yaşam + Kültür Sanat          
  + Haber
+ Konaklama + Yılbaşı-Ereğli
 
ereglideyasam.com
internet adresinde bulunan fotoğraf ve bilgiler izinsiz kullanılamaz. Sitede yer alan kullanıcı yorumları yorum yapan üyenin şahsi düşünceleridir.
 
  + Sinema
+ Rehber
+ Reklam
   
  + Etkinlik
Foto Galeri
+ Künye    
  + Yeme İçme