Anasayfam yap  |  Favorilerime Ekle |  REKLAM |  FİRMA TANITIM |  KÜNYE 

 
önceki haber sonraki haber
Fixkim İstanbulun surlarını yeniden inşa etti...
18 Ocak 2012 |  O Yorum  
Fixkim İstanbulun surlarını yeniden inşa etti...
Türk Sinema Tarihinin en yüksek bütçeli filminin inşaat sponsoru Fixkim A.Ş. 
 
Haberin devamı ereglideyasam.com internet sitesinde..
 
Bu haberi paylaş 
 
Türk sinema tarihinin en yüksek bütçeli filmi olan ´Fetih 1453″ filmi için Fixkim Yapı Kimyasalları ve Yalıtım Sistemleri firması, İstanbul´un surlarını kendi ürettiği strafor ile tamamen orijinaline uygun olarak yeniden inşa etti.
Çekimleri değişik mekan ve bölgelerde yapılan, Faruk Aksoy´un yapımcı ve yönetmenliğini üstlendiği dev bütçeli film için inşa edilen dev platolarla tarih adeta yeniden canlandırıldı. Çekim yerleri büyük bir titizlikle gizlenen film setleri medyadan da özenle saklanmıştı.
Yapı Kimyasalları ve Yalıtım sektöründe Türkiye´nin önde gelen firmalarından biri olan Fixkim, Türk Sinema Tarihinin en büyük bütçeli filmi olan Fetih 1453 filmi için binlerce metreküp strafor kullandı.
Dev bloklar halinde 32 densite yoğunluğunda üretilen straforlar ile surlar yeniden inşa edildiği gibi, filmde kullanılan top, top mermileri, kağnı arabaları ve gemiler de tamamen Fixkim´in bu straforlarından orijinaline uygun olarak yapıldı.

FİXKİM GÜNLERCE FETİH 1453 İÇİN ÇALIŞTI
Fixkim Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Balcı, Tüzla´da bulunan fabrikalarının günlerce 24 saat Fetih 1453 filmi için üretim yaptığını söyledi. Üretilen 6 metre boyunda dev blok straforlar ile İstanbul´u çevreleyen surları yeniden inşa ettiklerini belirten Balcı, straforların kullanıldığı taş duvar, top ve top mermileri gibi tüm argümanların yapımında özel tekniklerin de uygulandığını ve kullanılan argümanların tamamen orjinaline uygun yapıldığını söyledi.
Sosyal sorumluluk çerçevesinde bu filme sponsor olduklarını belirten Yüksel balcı, İstanbul´un Fethinin ilk defa işlendiğini, bu fetihin bir çağın bitip bir çağın başladığı ve dünyadaki ticari dengeleri de değiştiren bir dönem olduğunu söyledi ve Fixkim A.Ş.´nin geçmişte olduğu gibi yarınlarda da kültüre ve sanata verdikleri desteğin devam edeceğini, toplumsal değeri yükseltecek her projenin içinde gururla yer alacaklarını ayrıca belirtti.

HUMMALI BİR ÇALIŞMA
Fetih 1453 için Alibeyköy´deki baraj bölgesi yanına 2009 yılında dev bir plato kurulmuştu.. Gece gündüz çalışan ekipler, Fatih´in kuşatma öncesi konakladığı Komuta Çadırı´ndan, surları yıkan dev toplara kadar her ayrıntıyı yeniden ve strafordan inşa etti. Modern teknolojinin de kullanıldığı çekimler için her gün yüzlerce oyuncu ve set görevlisi ter döktü. 2009 yılında başlayan proje 2011 yılı sonunda tamamlandı.

YENİÇERİLER İŞ BAŞINDA
Alibeyköy´deki dev platoda kurulan ve İstanbul´u çevreleyen Sur´lar tamamlanınca çekimlere start verildi. Yönetmen Faruk Aksoy büyük bir titizlilikle hazırlanan set hazır olunca çekim startı verdi. 17 Milyon dolarlık bütçesiyle Türk Sineması´nın en pahalı filmi olan Fetih 1453´te, Fatih Sultan Mehmet´i tiyatro oyuncusu Devrim Evin canlandırıyor. Surlara Osmanlı sancağının çeken Ulubatlı Hasan´ı ise dizilerin sevilen oyuncusu İbrahim Çelikkol oynuyor.

ZONGULDAK GURURLANDI
Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde doğup bugün dünya markası olan Fixkim´in böyle önemli bir projeye sponsor olarak imza atması bölge halkını gururlandırdı.
Bugün dünyanın değişik ülkelerinde ve ülkemizin dört bir yanında Zonguldak´ın adını duyuran Fixkim´in ülkenin değişik bölgelerinde tamamlanan ve devam eden yeni yatırımları da dikkat çekiyor. 
 


 


 

Bu habere ilk yorumu sen yaz! Tüm Yorumları oku Yorum Yaz  

  GÜNÜN ÖZETİ
Okuyucularıyla buluştu
Türk Olimpiyatlarının ateşi yanıyor
Türk Dil Kurumu Başkanı: en güzel Türkçe köyde
Zonguldak yolları asfaltlanıyor
TSO girişimcileri bilgilendirdi

BU AYIN 5 FIRSATI/HEDİYESİ
3 kişiye ERDEMİRSPOR-OLİN EDİRNE maçına 2 kişilik maç bileti hediye ediyoruz!! (Çekilişe 26kişi katıldı) KATILIM SONA ERDİ.. İŞTE KAZANANLAR
SON DAKİKA! 15 kişiye YILBAŞINA ÖZEL HEDİYE kazanma şansı!! (Çekilişe 27 kişi katıldı) KATILIM SONA ERDİ.. İŞTE KAZANANLAR
1 kişiye YALAN İÇİNDE YALAN adlı oyuna çift kişilik bilet kazanın!! (Çekilişe 38  kişi katıldı) KATILIM SONA ERDİ.. İŞTE KAZANANLAR
1 kişiye PULSAR SAHNEDE adlı çocuk oyununa çift kişilik bilet kazanma şansı!! (Çekilişe 20  kişi katıldı) KATILIM SONA ERDİ.. İŞTE KAZANANLAR
BU AY EN ÇOK OKUNAN HABERLER
  Hıdrellez etkinlikleri ile tarihsel bir şölen
  Echomarda yangın var!..
  Ereğli Spor Kompleksi istiyor
  Kdz.Ereğli Anadolu Lisesi Mezunları 19 Mayısta bir araya geldi
  Zonguldak yolunda kaza
  Kavşaktan dönüş yapan tırın yükü yola saçıldı
  Yakma resim ile 7. sergi hazırlığında
  Osman Zeki Oralı yitirdik
  Cinayetin detayı açıklandı
  Esenler pazarını gezdiler

Ereğli Kan Bağışında da Öncü
Beşiktaş Basketbol Takımı Ereğlide
Madenci son yolculuğuna uğurlandı
Anıtkabir Ereğli'de
EGD İftar yemeğinden kareler
CHP'de tekme tokat kavga!!
                 
  + Belediye
+ Eğitim
+ Otomotiv
+ Simgeler
+ Nöbetçi Eczane
     
  + İş Dünyası + Sağlık
Kadın + E-Devlet + Ulaşım
     
  + Siyaset
+ Alışveriş
+ Turizm
+ Haber Arşivi + Harita      
  + Sivil Toplum + Emlak
+ Tarih + Ereğli Tshirtleri + Keşfet
     
  + Spor + Yaşam + Kültür Sanat          
  + Haber
+ Konaklama + Yılbaşı-Ereğli
 
ereglideyasam.com
internet adresinde bulunan fotoğraf ve bilgiler izinsiz kullanılamaz. Sitede yer alan kullanıcı yorumları yorum yapan üyenin şahsi düşünceleridir.
 
  + Sinema
+ Rehber
+ Reklam
   
  + Etkinlik
Foto Galeri
+ Künye    
  + Yeme İçme