Anasayfam yap  |  Favorilerime Ekle |  REKLAM |  FİRMA TANITIM |  KÜNYE 

 
önceki haber sonraki haber
Cem Garipoğlu teslim oldu!
17 Eylül 2009 |  O Yorum  
Cem Garipoğlu teslim oldu!
Cem Garipoğlu 197 gün sonra yakalandı.. Gündemin ilk sıralarını meşgul eden zanlı polise teslim oldu.  
 
Kaynak: internethaber.com
 
Bu haberi paylaş 
 
Münevver Karabulut´un katil zanlısı olarak aranan Cem Garipoğlu 197 gün sonra avukatları tarafından Bahçelievler´de polise teslim edildi. Garipoğlu cinayeti tek başına işlediğini söyledi

HİÇ IŞIK ALMAYAN EVDE 7 AY

7 aydır aranan Cem Garipoğlu´nun saat 00.45´te avukatı Aytekin Kaya ile birlikte Bahçelievler polis merkezine giderek teslim edildiği bildirildi. Garipoğlu´nun, Bahçelievler´de hiç ışık almayan bir evde tutulduğu öğrenildi.

CİNAYET NEDENİ KISKANÇLIK

Cem Garipoğlu gece yarısı Bahçelievler´de E-5 Karayolu´nda avukatı Aytekin Kaya ile buluştu. Avukat Kaya´nın verdiği bilgiye göre Cem Garipoğlu daha sonra Asayiş Şube´ye götürüldü. Kaya, ´Asayiş şubede iyi karşılandı. Cem, ilk ifadesinde cinayeti kendisinin işlediğinini itiraf etti. Polise cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediğini söyledi. ´Pişmanım. Babama çok üzülüyorum, onun bir suçu yok" diye konuştu.

AVUKAT: AİLESİ TESLİM ETMEDİ

Karabulut ailesinin avukatı Altan Altınyurt; "Aile teslim edildi, deniyor. Bir oyun, tiyatro oynanıyor. Hangi aile teslim etti? Babası cezaevinde annesi Amerika´da. Kim bu teslim eden aile? Polis bunu açıklamalı. Kim teslim ettiyse onlar korudu bu 6 aylık süre içinde" dedi.

HAFİF SAKALLI, SAÇLARI UZAMIŞ

Cem Garipoğlu´nun hafif sakallı ve saçları uzamış olduğu görülüyordu. Avukat Kaya, ´Cem babasının katil şüphelisi olarak tutuklanmasından son derece üzüntülüydü. Vicdan azabı çekiyordu. Bu nedenle gelip teslim oldu´ dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, yaptığı açıklamada, ´Polisin sistemli çalışması, kendi çocuğunun katilini arar gibi araması ve basının yayınları Cem Garipoğlu´nun tesliminde etkili oldu´ dedi.

197 GÜNDÜR İSTANBUL´DA GİZLENİYORMUŞ

Cem Garipoğlu´nun 197 gündür İstanbul´da gizlendiği ve hiç yurt dışına çıkmadığı belirtildi. Cinayetin işlendiği 3 Mart tarihinde izini kaybettiren Cem Garipoğlu´nun saklandığı yerler konusunda çeşitli spekülasyonlar yapılmış, Rusya´da, ABD´de hatta Ermenistan´da gizlendiği ileri sürülmüştü. Son olarak Cem Garipoğlu´nun Ermenistan´da yakalandığı da ileri sürülmüştü. Cem Garipoğlu´nun teslim olduğu haberini Münevver Karabulut´un ailesi gazetecilerden öğrendi.

SÜREYYA KARABULUT: NE SÖYLEDİYSEM ÇIKTI

Baba Süreyya Karabulut´un ilk tepkisi ´Yakalanacağını üç gün önceden haber aldım. Hiç de sürpriz olmadı. Devletimizin yetkilileri olaya ağırlığını koyunca bunun böyle olacağını tahmin ediyordum´ sözleriyle dile getirdi.

Canlı yayınına katılan Süreyya Karabulut, "Adalete güveniyordum zaten. Suçlular yakalandı. Bu cinayetin arka bahçesindeki suçluların ortaya çıkması lazım. Yardım yataklık eden herkesin çıkması lazım" dedi.

7 AY MÜNEVVERİN OTURDUĞU SEMTTE SAKLANMIŞ

Karabulut, "Şimdi ne yapacaksınız?" şeklindeki soruya, "Şu anda ne yapacağımı bilemiyorum ama çok heyecanlıyım. Bahçelievler´de yakalanmış olması çok daha garip. Ben de burada oturuyorum. Benim kınalı kuzum gitti. Bu kadar zamandır mücadele ediyorum. Belki Türk halkı sitem etti ama söylediklerimin arkasındayım. Ben ne söylediysem çıktı" cevapladı.

Saat: 00.45´te İstanbul Emniyet Müdürlüğü´nde resmen gözaltına alınan Garipoğlu´nun sorsusu yapıldı ve adliyeye sevk işlemi başlatıldı.

VALİ AÇIKLADI

Garipoğlu´nun yakalanmasına ilişkin ilk açıklama İstanbul Valisi Muammer Güler tarafından yapıldı. Güler, Cem Garipoğlu´nun yakalandığını doğruladı ve gözaltına alma ve yargıya sevk işleminin yapıldığını belirterek, "artık söz yargının" dedi. Münevver Karabulut´a başsağlığı da dileyen Güler, polisin gizli bir çalışma sürdürdüğünü ve verdiği sözü tuttuğunu söyledi.

ÇAPKIN: SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise şunları söyledi:

"Olay olduğundan bu yana polis yoğun bir çalışma içine girmiştir. Ve çember daraltılmıştır. Ve bugün şüpheli yakalanmıştır. İçişleri Bakanımızın çabası. Başbakanımızın ilgisi bizleri kamçılamıştır. Pek çok ihbar oldu. Bir çoğu asılsız çıktı. Ancak her şeyi değerlendirdik. Ve sonuç aldık. Artık işin adli bölümü başlıyor."

PAZARLIK MI YAPILDI?
Vali Güler´in de açıklaması sırasında , "Elbette gizli bir çok konu var. kamuoyu ile paylaşamayacağımız konular da var" diyerek; Garipoğlu´nun yakalanmasının perde arkasını açıklamadı.

Ancak, daha bir kaç gün önce Garipoğlu´nun yakalandığı kesin olarak bildirilmişti.İstanbul Emniyeti, yakalanma bilgisini teyit etmişti.

Ancak bir gün sonra ´henüz yakalanma olmadığı´ belirtildi ve Cem Garipoğlu´nun amcası Hayyam Garipoğlu İNTERNETHABER´e "Bir kaç gün daha beklenmesi ve sabırlı olunması gerektiği" yolunda açıklama yapmıştı.

Ardından daha bir kaç gün geçmeden Garipoğlu, polise teslim oldu. Bu arada, ´Garipoğlu ailesi ile polis arasında bir pazarlık yapıldığı ve aslında üç gün önce Türkiye´ye getirildiği ve polise teslim için söz verildiği´ iddiası da gündeme geldi.

Bu nedenle Emniyet içinde "Garipoğlu´nun yakalandığı´ bilgisi geldi. Ancak polis ile aile arasında ´anlaşma´ tamamlanmadığı için bir kaç gün daha beklendi. Ve bugün anlaşma tamamlandı ve teslim edildi.
 
 
 FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN 

 


 

Bu habere ilk yorumu sen yaz! Tüm Yorumları oku Yorum Yaz  

  GÜNÜN ÖZETİ
Çareyi intiharda aradı
Çevreciler stantlara tepkili
El becerilerini sergilediler
Ödüller sahiplerini bulacak
Parmak ucunda geçen hayat ve 3 çocuk
Engelli ve aileler konuşulacak
Uyuşturucudan 10 gözaltı!..
Memur meydanlara indi
İki bin memur eylem yaptı
Okuyucularıyla buluştu
Türk Olimpiyatlarının ateşi yanıyor
Türk Dil Kurumu Başkanı: en güzel Türkçe köyde
Zonguldak yolları asfaltlanıyor
TSO girişimcileri bilgilendirdi

BU AYIN 5 FIRSATI/HEDİYESİ
3 kişiye ERDEMİRSPOR-OLİN EDİRNE maçına 2 kişilik maç bileti hediye ediyoruz!! (Çekilişe 26kişi katıldı) KATILIM SONA ERDİ.. İŞTE KAZANANLAR
SON DAKİKA! 15 kişiye YILBAŞINA ÖZEL HEDİYE kazanma şansı!! (Çekilişe 27 kişi katıldı) KATILIM SONA ERDİ.. İŞTE KAZANANLAR
1 kişiye YALAN İÇİNDE YALAN adlı oyuna çift kişilik bilet kazanın!! (Çekilişe 38  kişi katıldı) KATILIM SONA ERDİ.. İŞTE KAZANANLAR
1 kişiye PULSAR SAHNEDE adlı çocuk oyununa çift kişilik bilet kazanma şansı!! (Çekilişe 20  kişi katıldı) KATILIM SONA ERDİ.. İŞTE KAZANANLAR
BU AY EN ÇOK OKUNAN HABERLER
  Hıdrellez etkinlikleri ile tarihsel bir şölen
  Echomarda yangın var!..
  Ereğli Spor Kompleksi istiyor
  Kdz.Ereğli Anadolu Lisesi Mezunları 19 Mayısta bir araya geldi
  Zonguldak yolunda kaza
  Yakma resim ile 7. sergi hazırlığında
  Kavşaktan dönüş yapan tırın yükü yola saçıldı
  Osman Zeki Oralı yitirdik
  Cinayetin detayı açıklandı
  Esenler pazarını gezdiler

Beşiktaş Basketbol Takımı Ereğlide
Cumhuriyet Halk Evine yoğun İlgi
Cengiz Kurtoğlu Hamsi Festivalinde
Bölgenin en güçlü araç filosu
KEAL ailesine hoşgeldiniz
Bengü Konseri
                 
  + Belediye
+ Eğitim
+ Otomotiv
+ Simgeler
+ Nöbetçi Eczane
     
  + İş Dünyası + Sağlık
Kadın + E-Devlet + Ulaşım
     
  + Siyaset
+ Alışveriş
+ Turizm
+ Haber Arşivi + Harita      
  + Sivil Toplum + Emlak
+ Tarih + Ereğli Tshirtleri + Keşfet
     
  + Spor + Yaşam + Kültür Sanat          
  + Haber
+ Konaklama + Yılbaşı-Ereğli
 
ereglideyasam.com
internet adresinde bulunan fotoğraf ve bilgiler izinsiz kullanılamaz. Sitede yer alan kullanıcı yorumları yorum yapan üyenin şahsi düşünceleridir.
 
  + Sinema
+ Rehber
+ Reklam
   
  + Etkinlik
Foto Galeri
+ Künye    
  + Yeme İçme